АЛКОХОЛИЗМОТ – БОЛЕСТ ШТО СЕ ЛЕЧИ!

Само во искушенијата човечките доблести ја достигнуваат својата висина. Во отсуство на ветрот, купот од памук цврсто стои како планински врв.     Индиска пог. Алкохолизмот е болест што може успешно да се лечи!Крајно време е луѓето мора да излезат од состојбата на тотално незнаење и… да почнат конечно да ги согледуваат вистинските последици од алкохолот! За алкохоличарот […]

КАКО ДА ИМ ПОМОГНЕМЕ НА АЛКОХОЛИЧАРИТЕ

На Вашиот член од семејството, кој има проблеми предизвикани од пиењето алкохолни пијалаци, не му држете предавања, не го морализирајте, не го грдете, не го изложувајте на срам и на закани. Не се карајте со Вашиот член, кој има проблеми предизвикани од пиењето и секако, над се, не ги прикривајте последиците од неговото пиење. Во […]

МУДРОСТИ – ЖЕНИ… МАЖИ

– Пријателството на две жени е само завера против трета. Кар – Жената што не е убава, никогаш не била млада. Свечин – Кога не би биле жените, дијамантот би бил обичен камен. В. Иго – Има жени кои погрешно го разбрале Дарвин: секој маж го прават мајмун. Дејв Ален – Мажот се жени да […]

МОЈАТА ПРИНЦЕЗА

%         Кога имав дваесет години ми се случи нешто многу убаво, што го промени мојот живот кон подобро. Бог се смилува и ми го пушти јажето на спасот, за да ме извлече од дното на пеколот, во кој бев паднат. Запознав едно прекрасно девојче – покрај мајка ми, најдобрата личност што до тогаш ја знаев и која […]

ЖЕЛБИТЕ НА “КРАЛОТ АЛКОХОЛ”

% Се добива впечаток дека работите ги кажувам премногу едноставно и со преголема леснотија, но пред очите секогаш ми излегуваат слики од безбројните глупости, секогаш ги слушам гласовите од моите пијани другари, постојано се потсетувам на нашата дрскост и простотилок. Ние речиси никогаш не се слушавме еден со друг, зборувавме премногу гласно, да бидам попрецизен, […]

КОЛКУ ВРЕДИ ЕДНА ДЕТСКА СОЛЗА???

·         СТОП ЗА СЕМЕЈНОТО НАСИЛСТВО … НЕМА ЦЕНА ШТО МОЖЕ ДА ЈА ПЛАТИ САМО ЕДНА ДЕТСКА СОЛЗА Znala sam da moram necim da se zastitim, jer, ako se negdje sretnemo, ko zna… nije moguce sa njim razgovarati, a pogotovu ako je u pijanom stanju, onda… I tako, sjetila sam se… da, jedino mi preostaje da […]

АЛКОХОЛОТ – НАЈГОЛЕМА ПРИЧИНА ЗА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО

Гле, ухватили птицу певачицу, муче је, стежу – ох тешко њој. Јадница пишти, цвркут јој стао,                          а они вичу: “Пој, птицо, пој”.          Державин Потврда дека сум на вистинскиот пат во борбата со алкохолното зло и дека моите размислувања и ставови се исправни е акцијата за сузбивање на семејното насилство, на кое порано се жалеа […]